Що таке духовність

Відео - Що таке російськості? І що таке ДУХОВНІСТЬ?

Духовність людини - дуже складне і багатогранне поняття, що охоплює одночасно кілька сторін особистості людини. Що насправді означає це слово?

Відео - Духовність в йозі. Що таке духовність і яке відношення це має до йоги




Якщо людина відмовляється від свого его і починає проявляти якості, притаманні Творця, можна вважати, що він робить перші кроки на шляху до справжньої духовності. Адже бути духовним - не означає багато молитися, ходити до церкви або вивчати спеціальну духовну літературу. Духовність набагато вище подібних мирських понять, вона охоплює прагнення душі людської з`єднатися з Творцем, стати хоч у чомусь подібної йому і почати приносити користь іншим.

Спочатку кожна людина шукає вигоди тільки для себе. Ми прагнемо поліпшити своє власне життя, зовсім забувши про наше велике призначення - жити в соціумі. Якщо Господь створив людину за своїм образом і подобою, він не міг обмежитися лише зовнішнім фізичним схожістю, але вклав в душу божественну іскру, якою обов`язково дано розгорітися і запалити своїм внутрішнім світлом як самої людини, так і людей, що його оточують.

Відео - Що таке духовність і бог? Суть духовності - Євген Марас | Таємниці Життя # 5 ч.9 / 12

Ось саме в момент усвідомлення цієї єдності з творцем і відмови від власного в ім`я загального і відбувається становлення духовності людини. Справжня духовність - це безкорисливе служіння Богу і людям, часом навіть незнайомим. Людина переймається ідеями добра, світла і становлення духу над плоттю, перестає займатися особистим накопиченням і присвячує частину свого життя або навіть все життя цілком служінню Богу і людям. Деякі, усвідомивши помилковість своїх колишніх суджень, відрікаються від світу і йдуть в монастирі, де присвячують життя служінню і молитвам. Інші, і таких набагато менше, спрямовують усі сили на допомогу оточуючим.

Але не варто думати, що якість це в його первісному значенні, притаманне виключно людям духовного сану, священнослужителям та переконаним віруючим. Якщо сприймати духовність як чистоту душі, помислів і безкорисливе прагнення людини служити своїм життям іншим, вона постає набагато ширше і багатогранніше. У всі часи, навіть коли такого поняття ще не існувало, цінувалися безкорисливість, доброта і чистота помислів. А саме ці якості і є складовими справжньої духовності людини.

Відео - Що таке духовність?

Безумовно, духовність - поняття високоморальне, що відноситься до тонких матерій і доступне далеко не для кожного. Але це не означає, що люди, які не досягли подібного, в чомусь гірше або нижче за статусом. Просто кожній людині дана можливість проявити себе в цьому житті і хтось робить це, розвиваючись для інших.


Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Що таке духовність