Чи потрібні хресні батьки при хрещенні дорослої людини

Відео - "Як підготуватися до хрещення дитини"

У Православній Церкві існує поширена практика хрещення немовлят при наявності хресних батьків. Крім цього, деякі дорослі люди на момент прийняття святого таїнства так само бажають мати хрещених.



Наявність хресних батьків під час хрещення немовлят обумовлено тим, що сам по собі дитина ще не може відкрито висловити свою віру в Христа, поєднуватися з Богом, зректися сатани і всіх діл його. Саме тому за немовляти це роблять хресні батьки. Самі по собі хресні беруть на себе відповідальність за виховання дитини в православній вірі. Вони свідчать перед Богом за немовляти. З хрещенням дорослих людей ситуація інша.

Доросла людина цілком може сам приймати рішення про вступ до Церкви. Дорослі люди, перебуваючи в ясному розумі і адекватному стані, самі свідчать свою віру, поєднуються Богу і дають "обіцянку" намагатися жити, згідно божественним заповідям. Саме тому хрещення дорослих людей відбувається без хресних батьків. Виходить, що "функція" свідоцтва перед Богом за людини не має значення, коли мова йде про хрещення дорослих.

Однак варто згадати про те, що деякі дорослі люди все ж бажають мати хрещених. Церква не може дати на це заборона, але, при цьому, самому крещаемому потрібно розуміти, що в такій практиці немає необхідності. Часто хрещеними батьками дорослі люди вибирають друзів. Причину цього можна розглянути не тільки релігійну, скільки побутову. Деякі вважають таку практику твердженням в дружбі.

Відео - "Сім`я. Хрещені батьки"

Таким чином, можна говорити, що наявність хресних при хрещенні дорослих людей не має необхідності. Однак ті, кому сильно цього хочеться, можуть вибрати собі хресних. Така практика не шкодить крещаемому, але і не несе в собі особливого сенсу, перетворюючи наявність хресних в звичайну формальність.


Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Чи потрібні хресні батьки при хрещенні дорослої людини
Back to top