Чи має право церква не хрестити дітей, народжених поза шлюбом

Відео - "Хочу народити без чоловіка. Дитина вихована мамою"

Багато хто приходить в храм в великі церковні свята, звертаються до священнослужителів за причастям, сповіддю і т.д. У християнських родинах прийнято хрестити дітей, але не кожен батюшка погодиться проводити цей обряд з дитиною, народженою поза шлюбом.

Відео - "О. Дмитро Смирнов. Чи є справедливість на землі? Як набувається Дар Божий і інші питання ..."




Хрещення - це початок духовного шляху, вхід в суспільство віруючих. Цей обряд означає готовність йти за Христом і слідувати вченням Євангеліє. Церква хрестить усіх дітей, чиї батьки погодилися на проведення таїнства і звернулися в храм.

Чому священнослужитель може відмовитися хрестити дитину, народженої поза шлюбом?

У деяких церквах священнослужителі відмовляються хрестити дітей, народжених поза шлюбом. Вони пояснюють це тим, що народження поза шлюбом - гріх, перелюб. Однак офіційно церква не має права відмовляти в таїнстві хрещення, адже перед Богом усі рівні.

Відео - "Третина всіх дітей народжуються поза офіційним шлюбом"

Священнослужитель Василь Юнак також не дає конкретної відповіді на це питання, але розповідає, чому в деяких церквах священнослужителі відмовляються хрестити дітей, народжених поза шлюбом. Бог і Церква однаково бачать всі події, але якщо Господь відчуває серцем і розуміє справжні сенс, то люди спираються на зовнішні чинники. Народження поза шлюбом - це гріх, церква не може попустітельскі до цього ставитися. Навіть якщо священнослужитель готовий хрестити дитину, він повинен засудити проступок.

Якщо священик відмовився здійснювати таїнство, Господь прийме нехрещених дитини, адже дитина не повинен відповідати за вчинки своїх батьків. Подорослішавши, він сам прийме рішення про хрещення. Чи потрібно звертати увагу на людей, які засуджують народження дітей поза шлюбом, і слухати священиків, які відмовляють у таїнстві? Це можете вирішити тільки ви.

Відео - "Релігія, християнство, православ`я"

Що робити, якщо церква відмовилася хрестити дитину?



Якщо в одній церкві вам відмовили в хрещенні дитини, це не означає, що всі священнослужителі проти проведення таїнства з дітьми, народженими поза шлюбом. Якщо батюшка не погоджується хрестити, зверніться в інший храм. Деякі матері в таких випадках не вирішуються на хрещення в дитячому віці, дають можливість дитині здійснити таїнство після повноліття.

«У Бога бажані все» - так відповідають багато священнослужителів. Саме тому більшість з них рідко цікавляться, народжений дитина в шлюбі чи ні, за допомогою ЕКЗ або сурогатної матері. Якщо дитя народилося, значить, така воля Божа. Чи може церква відмовити в хрещенні дитини, народженої поза шлюбом? Так, але це більшою мірою залежить від думки батюшки. Якщо в одному приході відмовили, то в другому можуть навіть не зацікавитися, народжений дитина в офіційному шлюбі.


Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Чи має право церква не хрестити дітей, народжених поза шлюбом
Back to top