Що таке православне паломництво

Відео - Православне паломництво

У багатьох країнах світу знаходяться великі християнські святині. Вже довгі століття потік християн, які бажають відвідати благодатні місця, не вичерпується.

Відео - «Православні паломники на Святій Землі»




Православне паломництво можна назвати путешест християнина до святих місць або різним святинь християнського світу з метою отримання божественної благодаті. При цьому, головною відмінністю паломнічесвто від простого подорожі є те, що в першому випадку людина є не просто глядачем історичних місць, а й прагне отримати благодатну користь. На святі місця паломники приїжджають для того, щоб помолитися, попросити у Бога або інших святих особистостей допомоги у своїх потребах.

Відео - ПАЛОМНИЧЕСТВО і релігійний туризм - Православний Крим (прот. Андрій Ткачов, Олексій Уминский)

Паломництво може відбуватися як в місця, які є важливими свідками історичних євангельських подій, так і в храми, в яких розташовуються конкретні християнські святині. Наприклад, в першому випадку одним з головних місць для християнина є Єрусалим. Ця земля так і називається - Свята земля. В Єрусалимі і околицях міста знаходяться місця останніх днів земного життя Ісуса Христа, а також місце його воскресіння. Іншим головним християнським святим місцем загальносвітового значення є Віфлеєм - місто, в якому народився Спаситель.

Святі місця є і в Росії. Так, ними можуть називатися місця явища різних чудотворних ікон. Одними з найбільш шанованих святих місць Росії є Дивеєво (там розташована жіноча обитель з мощами преподобного Серафима Саровського), Троїце-Сергієва лавра, Олександро-Свірський монастир і інші обителі і храми зі своїми великими християнськими святинями.

Відео - Православне паломництво на Святу Землю

У деяких храмах світу знаходяться святі мощі угодників Божих або ж, так звані, вторинні мощі - частинки одягу Господа, Богородиці або святих. До цих святинь православні люди також здійснюють подорожі для того, щоб доторкнутися до певного предмету, що виділяють божественну благодать, і звернутися в молитовному проханні, наприклад, до святого.




Паломництво також може відбуватися на різні чудотворні джерела. На них віруючі люди набирають святу воду, яку використовують пізніше для своїх благочестивих потреб.

Відео - Крим православний паломництво 2011

Православне паломництво може характеризуватися ще й тим, що віруючі люди, приїжджаючи на святі місця, готуються до таїнства причастя. Благочестивої традиції для православного християнина є сповідь і прийняття святих Христових Таїн в місцях, зазначених особливої божественною благодаттю. Існують храми на святих місцях, в яких відбуваються богослужіння. Тому, якщо немає мовної перешкоди, віруюча людина може сповідатися і причаститися в православному храмі.

Християнин в паломництві може бути непросто звичайним мандрівником, але конкретним учасником в житті Церкви і її історії.

Відео - Рим православний. Запрошення до паломництва (2003)


Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Що таке православне паломництво
Back to top