Яку ікону подарувати на весілля

Відео - яку ікону подарувати на весілля

Ікони в якості подарунка можна піднести молодятам на Таїнство вінчання в церкві. Завжди треба пам`ятати, що ікона - не предмет інтер`єру, не оберіг. Ікона дарується на весілля, в першу чергу, для молитви, щоб в будь-який момент свого життя подружжя могли звернутися до Господа, попросити Його заступництва або подякувати за допомогу. Як правило, ікони приносять на вінчання батьки нареченого і нареченої.
Інструкція
1



У таїнстві вінчання Господь благословляє майбутнього подружжя і освячує їх союз. Вінчання - не тільки гарний обряд, але і дуже відповідальний крок, який роблять тільки раз в житті. Підходити до таїнства потрібно з усією серйозністю. Наречений і наречена стають один для одного подружжям навіки перед Богом.
2
Традиційно батьки нареченого і нареченої приносили на таїнство ікони Спасителя і Богородиці, ці ікони передавалися як родова святиня від батьків до дітей. Батьки нареченої підносили ікону Спасителя нареченому, а батьки нареченого благословляли наречену іконою Богородиці. Якщо батьки молодят не беруть участі в таїнстві, ікони на весілля приносять самі наречений і наречена. Вінчальні іконами під час таїнства священик благословляє подружжя, потім вручає ікони нареченим як знак того, що їх союз освячений Божественною благодаттю.
3
Вінчальні ікони можна купити безпосередньо перед Таїнством в церковній лавці. Багато молодих пар підходять до придбання весільних ікон з особливим трепетом та увагою. Зайдіть в церковну лавку або великий православний магазин заздалегідь і подивіться, який стиль ікон вам ближче. Ікона Спасителя зазвичай пишеться в стилі «Господь Вседержитель», а образ Богоматері може бути будь-яким. При виборі ікони Богородиці можна орієнтуватися на образ, шанований у вашій родині, якщо такого немає, можна вибрати спосіб «Казанська», перед яким моляться про благословення молодят, «Феодоровская», відомий допомогою під час пологів, в народженні здорових дітей, або « Нев`янучий цвіт », який підтримує любов, вірність і згоду між подружжям. Вінчальні ікони також пишуть на замовлення. Написання ікони - дуже трудомістка справа і вимагає багато часу, тому замовляти рукописні ікони необхідно завчасно.
4
Ікони для вінчання часто називають «вінчальної парою». Це пов`язано не тільки з їх кількістю. Якщо ви вирішили замовити рукописні ікони, їх писатимуть одночасно в єдиному стилі. Вінчальні ікони можуть бути прикрашені орнаментом, позолотою, елементи одягу можуть бути прописані твореним золотом і прикрашені натуральними перлами.
5
На вінчання в якості подарунка можна принести і інші ікони, але вони не будуть рівноцінні вінчальним ікон, які беруть безпосередню участь в самому Таїнстві. Прекрасним подарунком нареченим стануть ікони святих угодників - блаженної стариці Матрони Московської, блаженної Ксенії Петербурзької, Миколи Чудотворця або Сергія Радонезького.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Яку ікону подарувати на весілля