Як навчитися здійснювати намаз

Відео - Жіночий намаз 4 раката

Кожен правомірний мусульманин повинен вміти читати намаз. Але як почати і що робити тим, хто тільки хоче навчитися здійснювати намаз? Спробуйте поки читати його без виконання всіх необхідних правил, але, щоб робити все правильно, слід відвідати мечеть і обзавестися спеціальною літературою.
Вам знадобиться
  • - вивчити суру «Аль-Фатіха»;
  • - підготувати місце для молитви, тіло і одяг при цьому повинні бути чистими;
  • - встати особою в бік Мекки.
Інструкція
1
Якщо ви тільки прийняли іслам або недавно почали дотримуватися всіх його правила, просто повторюйте руху намаза за тим, хто його читає (за імамом), при цьому можете поки мовчати, а наприкінці повторити слово «Амінь».



2
Якщо ж ви читаєте намаз будинки і повторювати вам не за ким, встаньте обличчям у бік розташування міста Мекки і читайте під час здійснення будь-яких дій суру «Аль-Фатіха». Читати слід обов`язково вголос, щоб чути себе, при цьому дотримуйтесь правил і послідовність аятів, всі букви вимовляєте без спотворень. Найкраще навчитися правильному читанню сури у достовірного вчителя.
3
Якщо ж ви вже почали вивчення «Аль-Фатіха» і знаєте одну або кілька сур, повторюйте їх кілька разів, щоб в результаті вимовити той же обсяг тексту, що і при читанні цілої сури «Аль-Фатіха» (156 букв).
4
У разі, якщо ви поки не навчилися читати суру «Аль-Фатіха» правильно, читайте будь-який уривок з Священного Корану (який ви вмієте добре читати). Врахуйте, що в уривку має бути не менше букв, ніж в сурі (156 букв).
5
Для того щоб зробити намаз, при тому, що ви не вмієте читати ні з «Аль-Фатіха», ні з Корану, просто говорите слова поминання Аллаха (зікр). Наприклад, вимовляєте фразу «Аллах над усіма недоліків, Хвала і Слава - Аллаху, немає ніякого божества, крім Аллаха, Аллах всемогутній» (вона буде звучати так: «Субхана-ллах, уа-ль-Хамді-ли-ллях, уа ля іляха илля-ллах, уа-ллах Акбар »).
6
В крайньому випадку, пам`ятайте, Пророк в хадисі сказав: «Якщо можеш читати Коран, читай його. Якщо не можеш - читай «Аль-Хамді-ли-ллях, ля іляха илля-ллах, Аллаху Акбар». Таким чином, можете вимовити двадцять разів слова «Аллаху Акбар», і цього буде достатньо.
7
Якщо ж ви в повній розгубленості і не можете читати нічого з перерахованого вище, то просто мовчки стійте, стільки часу, скільки потрібно для того, щоб в помірному темпі прочитати суру «Аль-Фатіха».

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Як навчитися здійснювати намаз